Αποφθέγματα

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙΗ Ελληνορθόδοξη Παιδεία στην Κύπρο: 'Οραμα και στόχοι
Το Πολιτισμικό Σπουδαστήριο Αγίου Νικολάου Έγκωμης, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ημερίδα με θέμα: "Η Ελληνορθόδοξη παιδεία στην Κύπρο: 'Οραμα και στόχοι", στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στόχος είναι να ακουστούν απόψεις για το σημαντικό αυτό θέμα από ανθρώπους επιστημονικά καταρτισμένους, με πνευματικότικότητα, κύρος και εμπειρία ώστε να γεννηθεί ένας γόνιμος προβληματισμός στην κοινωνία και ειδικότερα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.


Το Θεματολόγιο της ημερίδας είναι το ακόλουθο:
1. "Η παιδεία ως συντελεστής διαμόρφωσης μιας σύγχρονης ελληνορθόδοξης ταυτότητας μέσα στο πλαίσιο της νέας Ευρώπης". Ομιλητής: Στέλιος Παπαθεμέλής, Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην Υπουργός.
2. "Ελληνική γλώσσα και Ελληνική παιδεία σ'ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον". Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμονας.
3. "Θεανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της παιδείας". Ομιλητής: Ιωάννης Κογκούλης, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
4. "Η Ελληνική Παιδεία στην Κύπρο μέσα από τη πραγματικότητα του σημερινού σχολείου και την προοπτική της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". Ομιλητής: Κώστας Γεωργιάδης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης.
5. "Η αγάπη ως υπέρβαση και γόνιμη προσέγγιση της διαφορετικότητας στη σχολική μονάδα και στην κοινωνία γενικότερα". Ομιλητής: Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.
6. Στο πλαίσιο της ημερίδας, οργανώνεται παράλληλο εργαστήρι για νέους με θέμα «Περιήγηση στο Ορθόδοξο Διαδίκτυο», στο οποίο θα περιλαμβάνεται και διαδικτυακή παρουσίαση της «Πατριαρχικής Σχολής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων». Συντονιστές: Δρ. Χρίστος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής των Ιστοχώρων Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και «Παντοκράτωρ», Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, Θεολόγος- Φιλόλογος.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.agiosnikolaosengomis.com/?q=node/77

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου