Αποφθέγματα

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Θέλω Σε δοξολογήσει εν όλη τη καρδία μου

" Έθελξας πόθω με, Χριστέ, καί ηλλοίωσας τω θείω Σου έρωτι. "

Η αγάπη μας για Αυτόν, γίνεται έρωτας, και σαν ερωτευμένοι μαζί Του, Τον βλέπουμε παντού, Τον βλέπουμε να καθρεπτίζεται στους πάντες συνανθρώπους μας και στα πάντα γύρω μας. Και τότε είναι που καταλαμβαίνουμε πως ο έρωτας έχει άλλη διάσταση. Και αν δεν Τον ερωτευθείς πώς μπορείς να θέλεις να Τον μιμηθείς; Ως παιδία Του, Τον θέλουμε στις ζωές μας, Τον χρειαζόμαστε να μας επισκοπεί και να μας πληρεί, και θέλουμε να ανταποδώσουμε σ' Αυτόν την αγάπη Αυτου. 'Θέλω Σε δοξολογήσει εν όλη τη καρδία μου Κύριε'

Ευχαριστούμε τον Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Αγαθοκλέους, για τα υπεροχα μηνύματα που μας μετέδωσε στην χθεσινή του ομιλία "η ερωτική διάσταση της πνευματικής ζωής"

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ διψούσαν οι ψυχές μας μετά τον μαραθώνιο των Εορτίων Της Παναγίας μας ν΄ ακούσουν αυτό τον πνευματικό λόγο του πατρός Ανδρέα Αγαθοκλέους . Ο Θείος Έρωτας που ξεκινά σαν μια μικρή σπίθα , άμα θελήσουμε και άμα το ποθήσουμε αληθινά , θα γίνει φλόγα εντός μας , και δεν θα μπορούμε πλέον να προρευόμαστε χωρίς Τον Εραστή της καρδιάς μας ! Και δεν θα υπάρχει πλέον άλλος πόθος εντός μας από το να Του μιλούμε αδιάλειπτά , να Τον αφήνουμε να χαράσσει δρόμο εντός μας , να μιλούμε όλη νύκτα μ΄ Αυτόν και όλη μέρα γ΄ Αυτόν !
    Ας είναι ευλογημένη ολονών η πορεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια όσα είπαν ο Ιωάννης και ο Διαβάτης...
    Όλοι μας όσοι ακούσαμε τον π. Ανδρέα νομίζω νοιώσαμε έστω και για κάποια δευτερόλεπτα να αγγίζει την καρδιά μας αισθητά η Χάρη του Θεού. Σαν να μας έλεγε "είναι αληθινά τα όσα λέγει ο παππούλης αυτός! Αλήθεια σας ποθώ. Σας ζητώ σαν εραστής μανικός. Σας θέλω δικούς μου. Ερωτοτροπώ με την καρδιά σας επίμονα... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή