Αποφθέγματα

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ποιό το χρώμα της αγάπης;

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με υπομονή , παρακολούθησα ως το τέλος το βιντεάκι , μήπως και μάθω τελικά ποιό είναι το χρώμα της αγάπης ...
    Όμως τελικά έμεινα με την απορία ...
    Σκεφτόμενη , ποιό άραγε νάναι το χρώμα της αγάπης , συμπέρανα πως κάθε φορά ίσως και να πέρνει και διαφορετικό χρώμα , ανάλογα με τη περίπτωση. Άλλο χρώμα θα πέρνει όταν δίνεις την αγάπη σου σ΄ ένα πονεμένο συνάνθρωπό σου , άλλο χρώμα πέρνει όταν σφίγγεις το παιδί σου στην αγκαλιά σου , άλλο χρώμα πέρνει όταν αγκαλιάζεις τον σύντροφό σου , άλλο και πάλιν πέρνει όταν στοργικά αγκαλιάζεις τους γέροντες γονείς σου , και η αλυσίδα της αγάπης δεν έχει τέλος στους χρωματισμούς .
    Τελικά , άμα η αγάπη ζυμωθεί μες τη ζωή μας , όλα τα χρώματα μπορεί να τα πάρει , και παντού μπορεί να ταιριάσει .

    Νάστε καλά πάτερ Ηλία για την ανάρτηση .

    Καλή δύναμη ,

    Ο Θεός μαζί σας ,

    Την ευχή σας ,

    Αργυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργυρούλα, καλησπέρα!

    Με καθυστέρηση απαντώ στο όμορφο σχόλιό σας, αν και από την πρώτη στιγμή ήθελα να ανταποκριθώ στην επικοινωνία. Ευχαριστούμε που δίνετε ζωντάνια στο ιστολόγιό μας.

    Αυτό που μου άρεσε πολύ από αυτό το τραγούδι είναι ότι σου μεταδίδει έντονα τη δυναμική διάσταση της αγάπης. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει κατορθώσει την αγάπη. Την αγάπη την ποθούμε, τη ζητούμε αλλά δεν την κατέχουμε. Πορευόμαστε προς αυτήν. Είναι "η των τελείων ατέλεστος τελειότης" όπως θα μας έλεγε ο Αγ. Ιωάννης ο Σιναΐτης.

    Επίσης πολύ μου άρεσε αυτό το τραγούδι, γιατί μας αποκαλύπτει με τον ποιητικό λόγο ότι πολλές φορές αυτό που ονομάζουμε αγάπη έχει μέσα του κάποιο στοιχείο οξύμωρο, παράταιρο που μας ξεγελά και τελικά μας απογοητεύει.

    Όμως τι να κάνουμε;
    Μας μένει να ζητούμε, να μην απελπιζόμαστε, και να ποθούμε την αγάπη έχοντας επίγνωση και κατάφαση στην ανθρώπινη τραγικότητα!

    --------
    "Το δίχως άλλο όλοι θα αναστηθούμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή